Matapati.Net
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Matapati.Net

Mahşerin Dört Atlısı

AnasayfaKapıGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yapRadyo Matapati

Nisan Mayıs Ayları, Gevşer Gönül Yayları!

3 posters
YazarMesaj
Muziçko
Bancı Admin
Bancı Admin
Muziçko

Nisan Mayıs Ayları, Gevşer Gönül Yayları! Empty
MesajKonu: Nisan Mayıs Ayları, Gevşer Gönül Yayları!   Nisan Mayıs Ayları, Gevşer Gönül Yayları! Icon_minitimePerş. 16 Nis. 2009, 15:43

Nisan mayıs ayları, gevşer gönül yayları!
Nisan Mayıs Ayları, Gevşer Gönül Yayları! Bahar-ask-200

Neden bahar gelince aşık oluyoruz? Kaç tip aşk var? Kaynanalar neden aşkı anlamıyor? Aşk mevsimi açıldı içimizde küçük kuşlar kanat çırparken bu sorularımız da cevap buldu... Testimizi de çözerek aşk ateşinizi ölçebilirsiniz!
Nihayet bahar geldi!

Bu mevsim, alerjisiyle, yorgunluğuyla, temizliğiyle ama en çok her yere sinen aşk havasıyla meşhur. Bahar demek, aşk demek. Bahar - aşk ilişkisini Sezen Aksu, şarkısında "Ben her bahar aşık olurum, rüzgar olup yağmur olurum" diye anlatırken; buna karşılık halk arasında "Geldi bahar ayları, gevşer gönül yayları" diye amiyane bir tabir de vardır. Bahar dalları yeşillendi mi, gazete sayfalarında, televizyon haberlerinde, parktaki banklarda birbirine sarılmış, öpüşen çiftlerin görüntüleri yayınlanır. Aşklar da yine, yeni ve yeniden yeşillenir...

Özetle, 2009 aşk sezonu açılmıştır!

Bilimsel olarak aşkın mevsimi diye bir şey yok elbet. Ama uzmanlar baharın aşka yataklık ettiğini de kabul ediyor. Davranış Bilimleri Enstitüsü’nden uzman psikolog Şirin Hacıömeroğlu, "Bahar ve yaz aylarında aşık olanların sayısı daha fazla. Yazın bana ’Ben aşık oldum’ diye gelen hastalarım daha çok oluyor. Yazın insanların psikoloğa gitme oranı da daha düşük" diyor.

Midemde kelebekler uçuşuyor!

Bu durumda psikolojik olduğu kadar fizyolojik etkenlerin payı var. Güneş ışığının artması, günlerin uzaması, doğanın canlanması insan üzerinde etkili oluyor. Kendilerini daha da iyi hissettikleri için aşık olma ihtimalleri artıyor. Aşkı arıyorsanız, şansınızın en yüksek olduğu günlere girdik, haberiniz olsun. Madem ki geldi bahar ayları, işte size aşk hakkında harika bir rehber...

ÜÇ TİP AŞK VAR

Hükmeden aşk: Karşı tarafı fethetmek, sahip olmak arzusu ön plandadır. Bu tür aşıklar, birlikte olduğu kişiyi sürekli kısıtlayabilir, önüne engeller koyabilir ve kendisinden uzaklaşmasına izin vermeyebilir.

Adayıcı aşk: Hükmeden aşkın tam tersi olarak kişi sürekli aşık olduğu kişi için fedakarlıkta bulunur. Kendi bireyselliğinden ziyade aşığının ihtiyaçlarına önem verir.
Birleştirici aşk: İnsanoğlu doğası gereği bencildir. Kendi çıkarlarını ön planda tutar.

Birleştirici aşkta ise, karşılıklı olarak iki aşık kendi bireyselliklerinden vazgeçerek, karşısındakinin ihtiyaçları ile ilgilenirler.

KAYNANALAR NEDEN GENÇLERİN AŞKINI ANLAYAMAZ?

International Hospital’dan Psikolog Dr. Ferahim Yeşilyurt bu konunun bilimsel olarak açıklıyor:

"Kayınvalideler beynin frontal bölgesiyle değerlendirdiği için gençlerin aşkını anlamıyor"

Romantik aşkta serotonin, dopamin, oksitosin gibi hormonların seviyeleri değişiyor. Beynimizde kararları verirken daha çok frontal bölgemizle bu sürece katılırız. Ancak aşk gibi kuvvetli duygular limbik sistemin etkisi ile gerçekleşir. Kayınvalideler evlilik kararını beynin frontal bölgesi ile değerlendirdikleri için gençlerin aşkını anlamaları güç olur.

Aşk çok yoğun ve sarsıcı bir duygu. Uzun sürmesi çok kolay değil. Bir süre sonra duraklaması, enerjisini azaltarak sevgiye dönüşmesi beklenir.

AŞKIN YARARLARI

- Kalp hızını artırır

- Kan dolaşımını hızlandırır

- Depresyondan korur

- Kendini daha enerjik hissetmeni sağlar

- Dünyaya ve insanlara hoşgörüyle yaklaşırsın

- Aşılmaz gördüğün sorunların üstesinden gelebilme gücü bulursun

- İştahın kesilir, kilo verirsin

- Cildin güzelleşir

- Manasız bir neşe gelir, yerli yersiz gülümsersin

AŞKIN ZARARLARI

- Sadece tek bir kişiyi düşünmekten zihinsel durgunluk yapar

- Konsantrasyon kalmaz

- Uykusuzluk çekersin

- Telefon faturan tavan yapar

- Sürekli aynı şeyden bahsettiğin için arkadaşların senden sıkılır

- İştahtan kesilir, hasta düşersin

- Sakarlık meydana getirir

- Dünyanın geri kalanını umursamadığından entelektüel gerileme meydana gelir

- Aşkın geçince pişman olacağın kararlar alabilirsin

- Hayatta dinlemem dediğin romantik şarkılar dinlemeye başlayabilirsin

AŞKINIZI ÖLÇÜN

İhtiraslı Aşk Skalası (Passionate Love Scale), yurtdışında yapılan akademik araştırmalarda sık sık kullanılan bir derecelendirme anketi. Siz de testi cevaplandırdıktan sonra nasıl bir aşık olduğunuzu görebilirsiniz.

Bunun için sorulara 1’den 9’a kadar bir puan vermeniz gerekiyor. 1 hiç alakası yok, 9 kesinlikle doğru demek. Size en yakın puanı seçin ve tüm soruları cevaplandırdıktan sonra puanlarınızı toplayın.

1. Beni terk ederse çok derin bir çaresizlik hissederim.

2. Bazen düşüncelerimi kontrol edemediğimi, tüm zihnimin takıntılı biçimde ona yöneldiğini hissediyorum.

3. Onu mutlu edecek bir şey yaptığımda ben de mutlu oluyorum.

4. Başkasıyla olacağıma onunla olmayı tercih ederim.

5. Başkasına aşık olduğunu düşünürsem çok kıskanırım.

6. Hakkındaki her şeyi bilmeye can atıyorum.

7. Onun ilgisini hep üzerime çekmek için sonsuz bir arzum var.

8. Bence o mükemmel bir sevgili.

9. Bana dokunduğunda vücudum hemen tepki verir.

10. O her zaman aklımda.

11. Beni, düşüncelerimi, korkularımı ve umutlarımı bilmesini istiyorum.

12. Beni arzuladığının işaretlerini her zaman görmek isterim.

13. Ona karşı çok güçlü bir çekim hissediyorum.

14. İlişkimde işler yolunda gitmediğinde aşırı derecede depresif oluyorum.

Her soru için verdiğiniz puanları toplayın...

Puanlama

106-135: Aşırı tutkulu

86 - 105: Tutkulu

66 - 85: Ortalama

45 - 65: Soğuk

15 - 44: Aşırı soğuk

*SON BULGU: Ömür boyu aşk mümkün!?

Aşkın ömür boyu sürmesi temenni edilir, sonsuz aşktan bahsedilir ama bu aslında çok az çiftin başarabildiği bir şey. Bilim adamları, az sayıda çiftin 20 yıl sonra bile ilk günkü kadar aşık kalabildiğini saptadı.

New York’taki Stony Brook Üniversitesi’nden bir ekip, 20 yıldır birlikte olan çiftlerin beyinlerini taradı ve bulguları taze aşıklar ile karşılaştırdı. Yıllanmış çiftlerin 10’da birinin, ilişkisinin daha başında olan çiftlerle aynı kimyasal reaksiyonları gösterdiğini saptadı.

Daha önceki araştırmalar, aşkın ilk aşamada insanın ayaklarını yerden kestiğini, bu ilk heyecanın 15 ay içerisinde dereceli olarak azaldığını gösteriyordu.

midemde kelebekler var ucuyo sankiimm Smile
muz muz
apati

apati

MesajKonu: Geri: Nisan Mayıs Ayları, Gevşer Gönül Yayları!   Nisan Mayıs Ayları, Gevşer Gönül Yayları! Icon_minitimePerş. 16 Nis. 2009, 18:14

"Kayınvalideler beynin frontal bölgesiyle değerlendirdiği için gençlerin aşkını anlamıyor"
takıldım bu lafa gerektiğinde kullanılabilinir aslında hehe
bilmish

MesajKonu: Geri: Nisan Mayıs Ayları, Gevşer Gönül Yayları!   Nisan Mayıs Ayları, Gevşer Gönül Yayları! Icon_minitimePerş. 23 Nis. 2009, 00:47

BENCE KAYINVALİDELER ASLINDA ÇOK İYİ ANLIYOLAR DA OĞULLARINI YENİ KIZDAN KISKANDIKLARI İÇİN ÇOMAK SOKUYOLAR İLİŞKİLERE ŞÖYLE DÜŞÜNÜYO OLABİLİRLER ''oğlumun tüm cefasını ben çektim onu bu hale getirene kadar bir dolu fedakarlıklar yaptım baksanıza aslan gibi bi adam meydana çıkardım şimdi elin kızı geliyo cefasın sana sefasını sürmek de bana diyo'' VALLAHİ BEN OLSAM SANIRIM BÖYLE DERDİM ALLAH BİLİYO DA BANA ERKEK EVLAT VERMEMİŞ SmileSmileSmile

Nisan Mayıs Ayları, Gevşer Gönül Yayları!
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» 22 Nisan Dünya Günü...